Hos oss på Style of Man.se hittar du smycken i olika material och därmed olika prisklasser.

På varje smycke i webbshoppen hittar du en beskrivning över smyckets material. Undrar du lite vad som finns och gäller?
Här finns en övergripande förteckning kring material och tips på skötselråd. För att läsa alla Skötselråd, läs här.

SILVER & SILVERPLÄTERADE SMYCKEN

Rent silver är ett relativt mjukt material och kombineras ofta med andra metaller. Därför används betäckningen 925 sterling silver, då 92,5 % är äkta silver och resterande 6,5 % vanligtvis består av koppar.

Vi på Style of Man. se har smycken som är helt i 925 sterling silver och pläterade med silver (silverpläterade).


Kort om skötsel:

Då silversmycken är mjuka bör de inte användas vid träning och fysiskt arbete.

I fattningar och kanter kan eventuellt smuts samlas men det rengörs enkelt med en mjuk tandborste och lite diskmedel. Om smycket har blivit matt eller mörknat är det bara att putsa upp med en silverputsduk.

GULDPLÄTERADE & GULDFYLLDA SMYCKEN

Smyckets kärna är antingen tillverkad i stål, silver eller olika metall-legeringar. Våra smycken på Style of Man.se har oftast  18K plätering eller guldfyllning och då oftast med stål som kärna.

Guldplätering innebär att smycket har ett tunt överdrag av guld. Smycket kan vara pläterat med olika karat i guld.

Ett guldfyllt smycke (också nämnt som “guldförgyllt” eller “gulddoublé”) har ett mer solitt skikt (tjockare överdrag) av guld än guldpläterat. Pläteringen skapas också med en annan produktionsprocess. Ett guldfyllt smycke har ca 100% mer guld i sin plätering än guldpläterat och har en mycket längre hållbarhet.


Kort om skötsel:

Smycken med en plätering eller förgyllning bör behandlas varsamt då pläteringen kan med tiden slitas ner.

Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. Vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad.

STÅLSMYCKEN & TITANSMYCKEN

Stålsmycken är ett slitstarkt material som tål mycket och har en lite mörkare grå ton än silversmycken.

Nästan alla stålsmycken hos Style of Man.se är tillverkade av rostfritt stål eller 316L vilket kallas kirurgiskt stål som är av väldigt hög kvalitet.

Titan är ett lätt material men hårt och slitstark med en vacker grå färg. Titansmycken är lätta och bekväma att bära och har fördelen av att kunna användas av allergiker.


Kort om skötsel:

Blir smycket smutsigt kan det rengöras med lite såpa och vatten. Annars är ett smycke (oftast ring, halsband, armband) i stål och titan väldigt tåligt och enkelt att sköta.